“Székelyföld – A fenntarthatóság útján” kerekasztal Tusványoson

A Tusványos 2018 – Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor idén is bővelkedett szakmai programokban. Keddtől szombatig 26 előadói sátorban látogattak az érdeklődők előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket és további kulturális, közösségi programokat.

Az Agrármarketing Centrum is képviseltette magát. A BUDAPEST-DEPO-AMC Sátor nyitó rendezvénye a “Székelyföld – A fenntarthatóság útján” kerekasztal beszélgetés volt. Köszöntőt mondott Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke. A beszélgetés résztvevői Weidel Walter a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára és Mátéffy Mária a Román LEADER Szövetség alelnöke, a Csík LEADER munkaszervezet vezetője voltak. A program szervezője és műsorvezetője Ary Tamás a Carpe Futura! – A Fenntartható Társadalomért Egyesület elnöke volt.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői megvitatták, hogyan segítik a LEADER projektek, illetve az ehhez kapcsolódó gondolkodási mód a helyi közösségek és a vidék megerősödését. A vidékfejlesztés kérdéseit illetően volt szó a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság összefüggéseiről. Bemutattak jó példákat, jó gyakorlatokat. Beszéltek a nemzetközi együttműködésekről, ennek részeként a Magyarország és Románia közötti LEADER partnerség lehetőségeiről.

Gál Zoltán, a szépvízi Csengő Mezőgazdasági Szövetkezet ügyvezető igazgatójának köszönhetően jó minőségű, helyi sajtokat is kóstolhatott a közönség.

KMS Pico

Ativador Windows 11

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.